Veselý klaun a usměvavé děti

18. 6. 2017

tak  by dal stručně popsat Dětský den, který proběhl 18.června v Moravské Třebové. Po uplakané a studené sobotě vysvitlo sluníčko, a tak všechno mohlo začít.

V klauna se proměnila krajská zastupitelka Hana Horská, členové MěV KSČM a jejich rodinní příslušníci zase figurovali na jednotlivých stanovištích a bylo toho opravdu hodně, co děti absolvovaly.

Střelba, házení míčků, zápas s chůdy, skákací hrad, jízda na koních, pohádkový strom, přítomní se seznámili i s výcvikem psů, ti odvážní si sami mohli zkusit, zda je pejsci poslouchají, malí i ti větší  měli také možnost změnit se na chvilku v přednostu stanice a za pomoci předsedy OV KSČM Josefa Bohatce pouštěli a zastavovali malé elektrické vláčky. Přebíhali z jednoho stanoviště na druhé a jejich obličejíčky vyjadřovaly spkojenost a radost z úspěchu.

Stalo se už pěknou tradicí, že nad akcemi pro děti přebírá záštitu poslankyně Parlamentu Květa Matušovská a nejinak tomu bylo i v Moravské Třebové. Poděkování jí i všem ostatním, kteří se zasloužili o zdařilé a příjemné odpoledne.

Lidmila Kružíková