Jsme všichni milionáři ?

26. 7. 2017

Tato otázka mě napadla, když jsem jela se svým prasynovcem do Velkých Losin na koupaliště.

Cesta příjemně ubíhala, bylo stále na co koukat, sportovní areál ve Velkých Losinách je nádherný, atrakce pro děti, ale ty ceny ! Je fakt, že děti do 100 cm výšky mají vstup zdarma, ale ti ostatní musí platit, a to hodně. Celodenní vstupenka 550,- Kč, pro seniory 450,-, samozřejmě, že si tam musíte koupit také něco k jídlu, a pokud jede čtyřčlenná rodina, nestačí jí 2 000 korun.

Prázdniny jsou tu proto, abychom si odpočinuli, užili si dovolenou a dny volna, ale musíte mít k tomu také plnější peněženku. Slibovaných 40 000 Kč průměrné mzdy od ČSSD je v nedohlednu, jako všechno, co tato vládnoucí strana slibovala, takže …

Peníze ale v republice jsou. Například rozpočet na Filmový festival v Karlových Varech byl 130 milionů korun, platili jsme to my z našich daní a odměna pro pana Bartošku činila 7 milionů korun. To si pak může pořídit elegantní společenský oděv u Adama a patřičně obléci i svou manželku. Kdyby se zrušily večírky a další setkání, které se v Karlových Varech konají jako „doprovodné“, určitě by se hodně ušetřilo. A takových akcí je v rámci České republiky celá řada.

Je smutné, že pro nemocné děti musíme sbírat víčka, abychom pomohli, a na druhé straně se doslova vyhazují peníze oknem.

Blíží se volby, vládnoucí strany slibují, co všechno pro občany udělají, společně s nimi notuje i ODS, která zničila, co mohla, však to každý z nás ví. Už jsme se mohli přesvědčit o tom, že sliby se slibují, ale skutek utek. Jsem přesvědčena o tom, že se většina obyvatel už nachytat nedá.

Autor: 
Lidmila Kružíková