Jan Amos Komenský by z nás měl radost

4. 4. 2019

I když se ve sdělovacích prostředcích moc o Dnu učitelů nemluvilo, pouze Haló noviny byly výjimkou, kantoři si svůj svátek každoročně připomínají. Nejinak tomu bylo ve Svitavách. Sice až 4. dubna, protože nebyly volné prostory, ale zato upřímně a vesele.

V kulturním programu opět vystoupili svitavští divadelníci a zase s velkým úspěchem předvedli Tajemný hrad Svojanov. Všichni přítomní se ohromně bavili, některé kolegyně slzely dojetím i smíchem, až si musely sundat brýle.

Přijela za námi i předsedkyně okresního odborového svazu pracovníků ve školství Jana Šauerová. Hovořila o situaci ve školství, o tom, jak ubývají členové odborového svazu. Nechtějí se zapojit do práce, ale výhody by potom chtěli všichni. Samozřejmě, že se velice podrobně diskutovalo i o inkluzi, mnozí ještě vypomáhají, tak tuto příšernost znají z vlastní zkušenosti. Všichni se opět pozastavili nad tím, že Ministerstvo školství nebere v potaz připomínky učitelů, kteří se s problematikou inkluze potýkají denně, ale vláda a sněmovna ví zřejmě vše lépe.

Nezapomnělo se ani na kytičky pro dlouholeté a obětavé, rozdávaly se drobné dárečky a jako obvykle u toho byla spousta legrace. Zkrátka, bylo to vydařené odpoledne, na které budou všichni dlouho vzpomínat.

Autor: 
Lidmila Kružíková