Vzdali hold Sašovi Bogdanovi

9. 5. 2019

SRUBY U CHOCNĚ - Téměr pětistovka spokojených návštěvníků lesního areálu ve Srubech u Chocně ve středu 8. května uctila pietou památku sovětského partyzána Saši Bogdanova. K jeho památníku položili věnce a kytice místopředsedkyně ÚV KSČM a vedoucí kandidátka do Evropského parlamentu za tuto stranu Kateřina Konečná, člen Výkonného výboru ÚV KSČM, zastupitel Pardubického kraje Václav Snopek, jeho kolega ze zastupitelstva kraje a předseda KV KSČM Jan Foldyna a poslankyně Květa Matušovká. Památce se poklonili i představitelé pořádajících choceňského střediska a OV KSČM v Ústí nadf Orlicí, Klubu českého pohraničí a představitel ruské ambasády v Praze. Následovalo přijemné vystoupení hudební skupiny SaMo band. Pořadatelé nezapomněli ani na panelovou diskusi v blízkém stanu, kterou moderoval exposlanec za KSČM Václav Exner. Tam mohla Kateřina Konečná a další rozvinout své názory řečené z pódia. Krásné počasí, hojnost občerstvení a soutěže pro děti doplnily  zdařilou akci k uctění hrdinné Rudé armády, osvoboditelky od fašistického Německa.

Foto a text Jiří Černý