VIDEO: Projekt Rozděleni svobodou uzavřela debata lídrů. Šéfové stran se přeli o školství i demokracii

4. 11. 2019

Český rozhlas v rámci projektu Rozděleni svobodou v uplynulých týdnech debatoval se skupinami odborníků a politiků o vzdělání, bydlení, třídě strádajících a ohrožených a o demokracii a jejích institucích.

V pondělí 4. listopadu tuto sérii završila debata s devíti lídry politických stran, které mají poslanecký klub ve sněmovně. Pozvání přijali premiér Andrej Babiš (ANO), Petr Fiala (ODS), Ivan Bartoš (Piráti), Jan Hamáček (ČSSD), Tomio Okamura (SPD), Vojtěch Filip (KSČM), Marek Výborný (KDU-ČSL), Vít Rakušan (STAN) a Jiří Pospíšil (TOP 09).

Témata vzešla z velkého podzimního průzkumu výzkumu Česká společnost po třiceti letech. Ten pro Český rozhlas připravil tým sociologů: Daniel Prokop, Martin Buchtík, Paulína Tabery, Tomáš Dvořák a Matouš Pilnáček. Agentury MEDIAN a STEM/MARK pak položily v červnu 2019 dotazník o dvou stech otázkách 4039 respondentům z více než 1300 obcí a měst celého Česka. Výzkum probíhal kombinací online a osobního dotazování a je reprezentativní pro populaci 18 až 75 let z hlediska všech sociodemografických ukazatelů.

Videozáznam najdete na stránkách Českého rozhlasu.

Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: