Filip věří, že KSČM může mít více než jen jednoho „Bubeníčka“

3. 9. 2016

V sobotu 3.9.2016 byla v amfiteátru na Kunětické hoře slavnostně zahájena podzimní etapa předvolební kampaně KSČM. Tradiční setkání, již šestadvacáté v řadě, zahájil předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip. KSČM obhajuje jednoho hejtmana, ústeckého Oldřicha Bubeníčka. »Můžeme mít i více, dobré předpoklady jsou v Olomouckém a Moravskoslezském kraji. Dobrých výsledků můžeme dosáhnout i v dalších krajích,« řekl Filip.

Přítomni byli i místopředsedové  Petr Šimůnek, Ing. Jiří Dolejš a PhDr. Josef Skála, Csc., ale také poslanci Evropského parlamentu, poslanci PSP ČR a hlavně vedoucí kandidáti do Senátu a krajských zastupitelstev.

V Královéhradeckém kraji je lídrem náměstek hejtmana Otakar Ruml. Koalici s ČSSD chválil. Ukázalo se, že jde o tým, který umí pracovat, uvedl. Podle Rumla se v dalším volebním období podaří dotáhnout jednání se silničáři a v příštím roce zahájit stavbu D11. Náměstek hejtmana chce také mimo jiné pokračovat v čerpání dotací. »Do konce volebního období jsme připraveni vyčerpat všechny prostředky pro náš kraj,« řekl publiku.

Volební lídr KSČM pro Pardubický kraj Jan Foldyna, který je krajským zastupitelem a místostarostou Dašic na Pardubicku řekl, že pro jeho kraj je důležitá výstavba dálnice D35. Jde o státní investici, ale podle Foldyny kraj může například pomáhat v jednáních o výkupech pozemků. Foldyna kritizuje oblast zdravotnictví. Jednu akciovou společnost, která slučuje všech pět krajských nemocnic, nepovažuje za optimální. Měla by to podle něj být nezisková společnost, nikoliv obchodní. Podle něj KSČM souhlasila s fúzí jen proto, aby se zastavilo ztrátové hospodaření nemocnic. Za chybu považuje, že některé lukrativní obory, například magnetickou rezonanci, provozují soukromé firmy.

Komunistická strana Čech a Moravy obhajuje v krajských volbách 182 krajských zastupitelů a nasazuje své kandidáty do všech senátních volebních okrsků.

Video:

Mediální úsek ÚV KSČM