Lázek 2020

1. 9. 2020

Každoročně se začátkem srpna koná přátelské setkání Čechů, Moravanů a Slezanů na Lázku – kopci v okrese Ústí nad Orlicí, nedaleko půvabné vesničky Cotkytle.

A tak se účastníci 8.srpna nejprve sešli u památníku obětí fašismu, kde položili květiny, a přišlo jich opravdu hodně, i když kvůli zdravotním opatřením  jich bylo méně.    Samozřejmě, byli rádi, že se setkali a besedovali mezi sebou, potom se přemístili do kulturního domu v Cotkytli, kde proběhla velice družná beseda. Hlavním tématem byly volby do zastupitelstva Pardubického kraje, takže bylo jasné,že se pozornost upřela na jednotlivé kandidáty.

Přijeli Hana Horská,Antonín Vyšohlíd, Lenka Bělohlávková,Jitka Šimková, Josef Bohatec, Vladimír Příhoda, Zdeněk Bureš, Richard kohout, Richard Nosek, Václav Opasek, Pavel Kubů a Erika Kohoutová ( dle pořadí na krajské kandidátce). Mezi účastníky přijel i Josef Lukášek, který kandiduje do Senátu za obvod 46. O něm je známo, že píše krásné pohádky, a tak se s přítomnými o některé podělil.

Přivítali jsme mezi sebou i milé hosty – předsedkyni celorepublikového Levicového klubu žen Květu Šlahúnkovou, která na Lázek velmi ráda jezdí a nevadí jí velká vzdálenost, Zdeňka Levého a tajemníka KV KSČM Pardubice Jiřího Březinu.

Nejprve se jednotliví kandidáti představili a pak už se besedovalo o současných problémech. Volební program Pardubického kraje je zaměřen na ty důležité oblasti – zdravotnictví, dopravu, školství, životní prostředí, ale také na kulturu a sport, bezpečnost kraje i na finance, takže je jasné, že námětů k diskusi bylo víc než dost.

Je dobře, že jsou naši kandidáti mezi občany, jedině tak mohou reagovat na všechny podněty a hledat řešení ke zlepšení. Setkání na Lázku bylo první, v předvolební kampani budou všichni kandidáti v Pardubickém kraji pokračovat i dál.

Fotogalerie

Autor: 
Lidmila Kružíková, fotografie OV KSČM Ústí nad Orlicí