Okresní nominační konference KSČM Pardubice

25. 1. 2017

PARDUBICE - V sobotu se v tomto krajském městě východních Čech uskutečnila Okresní nominační konference KSČM pro volby do PS PČR 2017 a také volba delegátů na Krajskou nominační konferenci, která se bude konat 18. března rovněž v Pardubicích.

Deset kandidátů do PS PČR dostalo v tajných volbách hlasy, jejichž počet určil toto pořadí: 1. Václav Snopek  (65 let), 2. Otakar Kovařík (31 let), 3. Roman Harmat (39 let), Jaromír Vojtěch (40 let), 5. Petra Tatíčková (43 let),  6. Martin Moravec (42 let), 7. Pavel Studnička (63 let), 8. Zdeněk Hájek (51 let), 9. Helena Krupková (51 let), 10. Galina Fabíková  (49 let).

Volba delegátů na Krajskou nominační konferenci: Jaroslav Čapský, Jan Foldyna, Roman Harmat, Miroslav Hašpl, Jan Herman, František Just, Otakat Kovařík, Josef Rejl, Pavel Studnička a Dominik Škrba.

Řekli po konferenci - Roman Harmat (předseda OV KSČM): " Cíl nominační konference byl splněn. Účastníci konference se seznámili s postoji navrhovaných kandidátů mezi nimiž byli zkušení funkcionáři, ale také nové tváře členů KSČM či sympatizantů, kteří reprezentují střední i mladou generaci. KSČM má stále volební potenciál i v budoucnosti z hlediska personálního. V diskusi vystoupili současní poslanci PČR zvolení za Pardubický kraj, kteří seznámili účastníky konference s řadou současných problémů, se kterými se při své práci setkávají. Těší mě, že i přes otevírání vážných témat nás neopouští vtip a humor. Úsměv vyvolala poznámka jednoho z vystupujích, který reagoval na jednoho z kandidátů, který prozradil, že v rodině čekají miminko s tím, že devítiměsíční doba před volbami bude těhotná událostmi..."

Petra Tatíčková (místopředseda OV KSČM): "Z průběhu jednání konference mám po všech stránkách dobrý pocit..."

Pavel Studnička: "Konference potvrdila, že KSČM jde správným směrem za lidmi a jejich problémy všedního dne,  ať už to jsou problémy mladých lidí, jejich rodin, ale i například důchodců, jejichž počet bude narůstat. To vše je v souladu s připravovaným volebním programem KSČM."  

Autor: 
Jaroslav Mach