MDŽ ve svitavském okrese

11. 3. 2017

Nejenom u příležitosti MDŽ, ale celý život bychom si vás měli vážit a prokazovat vám úctu …

to bylo motto oslav na svitavském okrese.  Stále častěji se setkáváme s tím, že MDŽ slaví nejen KSČM a sympatizanti, ale i ostatní. Velice mile nás např. překvapil Lídl, když 8.března předávali mladí chlapci všem ženám, které nakupovaly, růže a přidali k nim i hezké přáníčko.

A květiny se dávaly i u nás. Nejdříve to bylo v Poličce, ke květinám se přidalo i občerstvení, v Bystrém to byla taková krásná přátelská beseda, nechyběly vzpomínky na dřívější dobu, litomyšlští muži se také nenechali zahanbit, tradici mají oslavy MDŽ v Koclířově, krásné povídání, drobnosti pro ženy, pak následovaly Svitavy, tentokrát sál naplněný do posledního místa, upřímná přání od členů Klubu českého pohraničí, pozdravit nás přijeli i koclířovští, také s přáním, působivý kulturní program – Milada Kocourková přednesla svou báseň, na ni navázali členové Lidového divadla s dojemnými verši a pak už se rozproudila živá beseda, kterou doplnila nevtíravá reprodukovaná hudba, a bohaté domácí občerstvení. Naše ženy mají zlaté ruce a tentokrát se po dobrotách jen zaprášilo.

V Moravské Třebové oslavují MDŽ tancem, nejinak tomu bylo i letos. S velkým zájmem se setkalo především vystoupení taneční skupiny Poupata, to jsou ženy z Rozstání, které humorně a přitom vtipně tančí a dokáží vytvořit tu správnou atmosféru.

Jsme moc rádi, že jsme mohli připravit krásné dny pro naše ženy, vždyť si to zaslouží.

Fotogalerie

Autor: 
Lidmila Kružíková